FR versie

CHOUSINGHA V.Z.W. © 2009

 

 

Wat zijn de risico's ?

 

De kinderen die deze « spelletjes » spelen zijn kompleet onwetend over de werkelijke risico’s die ze lopen. Zij denken in controle te zijn van hun praktijken en dat ze perfekt de wurgings sensaties die ze zelf opwekken beheersen…

Zij beseffen niet dat hun praktijk hun hersencellen ( de neuronen ) “doodt” en dat deze zich niet meer kunnen regenereren. Op deze wijze veroorzaken zij een premature veroudering van hun hersens.

Daarenboven is het voornaamste risico dat zij lopen niet een wurging of een verstikking, maar een plotselinge hartstilstand als gevolg van  het zuurstoftekort in de hersenen.

Het para - sympathische zenuwstelsel in onze hersenen, dat in ons lichaam het “vertragingsmechanisme” van bepaalde organen zoals het hart, beheerst kan doldraaien door een zuurstoftekort en kan inderdaad een hartstilstand veroorzaken, heel dikwijls met fatale afloop of met dramatische gevolgen ( onherstelbare hersenschade, blijvende mentale en motorische handicap )

Ander, mogelijk fataal probleem is een hersenbloeding.  Vermits het hart, tijdens het afdrukken van de bloedstroom naar de hersenen toch blijft doorpompen ontstaat er een overdruk die bij het plotseling vrijlaten katastrofaal kan zijn.